1. vidnesbyrd

Jeg har haft voldsomme og mange/lange blødninger efter min sidste fødsel.

Og hormonspiral, som ellers havde hjulpet mig hen over 20 år, virkede ikke på det. Jeg prøvede faktisk 2, da den første ikke lod til at sidde rigtig, og måske forårsagede blødningerne…

Jeg gik til min gynækolog for at få spiralen ud, og høre hvad jeg så skulle gøre med prævention.

Hun sagde det eneste der var at gøre var, at koge min livmoder eller fjerne der hele.

Jeg bad hende om at fjerne spiralen først og se om dét hjalp, da jeg tænkte hendes løsning ikke var noget jeg havde lyst til, og måske var det spiralen der var problemet?

Og jeg ville gerne steriliseres, da jeg ikke ville have flere børn. Jeg har 3 og var midt i 40erne.

“Nej spiralen er fin nok 3-5 år endnu. Den kan de pille ud når de på hospitalet finder ud af, hvad der skal ske. Jeg laver en henvisning. Du kan ikke blive steriliseret. Er du klar over hvor mange kvinder ældre end du, der kommer her for at få hjælp til at blive gravide?!”.

Selvom jeg afviste MEGET klart, at jeg IKKE var interesseret i en henvisning, og at jeg ville forsøge med at hun fjernede spiralen, måtte jeg gå derfra med både spiral på plads og en henvisning i e-boks.

For at få en 2nd opinion fra en anden gyn fik jeg en tid hos en sød dame på Classensgade.

Hun lyttede. Hev spiralen ud og sendte mig videre til sterilisation.

Mine blødninger blev meget mindre, og selvom de ikke forsvandt var det tydeligt at spiralen havde været en stor del af problemet.

Jeg aflyste indkaldelsen til hospitalet og fortalte hvorfor. Og skrev en e-mail til den første gynækolog, hvor jeg bad hende om ikke at være så klar med skalpellen en anden gang, men tage de små skridt og se om det hjælper først…

Hun svarede mig aldrig…!

This article was written by admin