30. vidnesbyrd

Jeg gik i gymnasiet og havde på det tidspunkt ikke haft sex eller andet oppe i mig, da jeg skulle have lavet en indvendig ultralydskanning for at finde ud af om jeg havde PCOS. Lægen fik at vide, at jeg var jomfru. Jeg var temmelig nervøs og havde slet ikke en fornemmelse af hvad “slappe af” føltes som i underlivet, da det ikke var nogle muskler jeg nogensinde før aktivt havde forsøgt at kontrollere. Selvom jeg virkelig gjorde mit bedste for at slappe af gjorde det derfor voldsomt ondt, da hun forsøgte, hvilket kun fik mig til at spænde mere op. Lægen blev mere og mere irriteret og utålmodig og blev (sådan føltes det i hvert fald for mig) sur på mig, fordi jeg “ikke bare slappede af”, selvom jeg lå og græd af smerte og virkeligt forsøgte – jeg ville jo også gerne have det overstået.

Det endte med at vi måtte opgive undersøgelsen, og fordi det havde været så ubehageligt tog det mig 10 år til at tage mod til mig til at blive udredt igen – i hvilken tid min pcos nåede at blive et langt, langt større problem for mig og blandt andet give mig virkelig meget behåring der ikke kan “gøres om,” selvom jeg nu er begyndt på behandling (p-piller) (i hvert fald ikke uden selvbetalt laserbehandling og det er så langt fra mit su-budget, som det kan komme). Det gjorde også at det tog mig meget længe at turde at have sex, fordi jeg huskede hvor ondt det gjorde at have noget større end en finger oppe og jeg har undladt at få taget en prøve for celleforandring fordi jeg igen var bange for den gynækologiske undersøgelse – både smerten, men også bare ubehaget ved at ligge der og være rigtig bange og have ondt, mens ens læge bare bliver mere og mere sur på en, og det føles som om vedkommende mener man virkeligt bare burde tage sig sammen

This article was written by admin