6. vidnesbyrd

Jeg havde tid hos min praktiserende læge da jeg var på p piller for at få tjekket blodtryk mv. inden jeg kunne få en ny recept. Altså en helt almindelig, stort set kun samtalebaseret konsultation, troede jeg. Jeg nævnte i en sidebemærkning, at jeg for resten oplevede kontaktblødninger ved sex, og havde gjort det i et par måneder. Min læge blev åbenbart bekymret for om det kunne være et symptom på livmoderhalskræft (så vidt jeg ved) – hun sagde dog ikke det til mig, men bare at det skulle vi lige tjekke. Så helt uden at jeg kom til lægen med det in mente skulle jeg pludselig af med tøjet og have lavet en undersøgelse. Jeg var helt vildt anspændt da jeg normalt har brug for at være godt forberedt på GU’er, for at kunne slappe af, og jeg anede heller ikke hvad jeg skulle tjekkes for. Min læge virkede irriteret over at jeg var spændt op, advarede ikke før hun jog kolde instrumenter op i mit underliv, og blev ved med at sige “du bliver nødt til at slappe af
Det kunne jeg simpelthen ikke, så efter måske 5 minutter (føltes som en evighed) hvor hun gravede rundt oppe i mig, måtte hun give op og henvise mig til en gynækolog. Grunden til hun rodede rundt deroppe var at hun simpelthen ikke kunne finde min livmoderhals. Jeg følte decideret at jeg havde været udsat for et overgreb, jeg var så rystet og ked af det bagefter. Heldigvis fik jeg tid hos min nu go-to gynækolog, som jeg både har været til celleskrab og indsættelse af spiral hos. Hun er bare mega god til at informere om hvad der skal ske og føle mig tryg i processen, samt super effektiv og hurtig – uden det føles stresset. Så de (I) gode findes jo derude, det var bare sådan en forfærdelig oplevelse hos min egen læge, og jeg vil aldrig nogensinde ende i sådan en situation igen!

This article was written by admin