39. vidnesbyrd

Mine oplevelser hos gynækologen:

Siden jeg havde sex for første gang har det været forbundet med enormt mange smerter. Det samme med min menstruation. Da jeg som 16 årig fik taget mig sammen til at tage til gynækolog, fortalte jeg dem om mine symptomer, den voldsomme smerte jeg oplevede. De kiggede op i mig og ‘der så alt jo normalt ud’. I stedet for at tage min beretning om smerter alvorligt begyndte gynækologen at fortælle mig om, at det nok bare var fordi jeg spændte op i mit underliv. At jeg skulle trække vejret dybt ned i maven. At smerterne simpelthen skyldes at jeg ikke slappede af nok = min egen skyld. Som årene gik er smerterne taget til. Til et punkt hvor jeg besvimer af smerte. Har været til 7 gynækologer igennem tiden. Alle har bare kigget op i mig og sagt at alt var fint. Givet mig smertestillende piller på recept og sagt, at jeg skulle slappe af. Ingen har overvejet at scanne mig. Jeg er jo ‘bare en følsom ung pige’.

Jeg er nu 26 år og blev i januar endelig udredt for endometriose (cyster på æggestokkene). Jeg har kæmpet som en gal for at få en scanning. Og endelig skete det og selvfølgelig var alt ikke normalt. Og mit underliv er fyldt med myoser efter så mange år med smerter. Jeg er har endda svært ved at komme af med afføring grundet alle spændingerne.
Derudover har det påvirket min seksualitet og person enormt. Jeg har aldrig kunne nyde sex og har dermed ikke kunne udfolde den del af min personlighed. Jeg ser ikke mig selv som et seksuelt væsen. Alt sammen fordi gynækologerne ikke tog mig alvorligt. En gynækologisk undersøgelse handler om mere end ‘bare at kigge op i skeden’.

This article was written by admin