56. vidnesbyrd

I 2012 begyndte jeg at bløde i graviditetens 21. Uge. Ved scanning blev det konstateret, at min moderkage lå foran barnet, og at jeg derfor skulle komme på sygehuset ved yderligere blødning da en fødsel kunne være farlig for mig  – og selvfølgelig for barnet, der først stod til at redde efter uge 23. Jeg fik derefter gentagende blødningsepisoder, og blev ikke scannet yderligere, da man ikke ville provokere veer i den sårbare graviditet. Ved en af disse episoder blev jeg dog scannet af en meget arrogant ung mand, som ikke tog mine protester for gode vare. Han jog scanneren op i skeden og provokerede dermed yderligere veer  til fare for mig og barnet. Hans telefon ringede midt under scanningen, og han beholdte fraværende vaginalscanneren oppe i mit underliv, IMENS han talte i flere minutter i telefon og rodede målløst rundt i mit underliv. Jeg var så bange for mit liv og barnets liv, at jeg frøs og ikke turde protestere yderligere (hvilket jeg fortryder så bitterligt i dag!).
Jeg skrev bagefter til Skejby og anbefalede, at de i tilfældet af andre uddannelseslæger uden empati skulle lave en regel om, at man skulle tage dildoen ud af vagina ved telefonopkald, og i det hele taget ikke holde den oppe i kvinden i længere tid end nødvendigt.  Jeg fødte i uge 26. Alt, alt for tidligt. Om denne episode var afgørende for graviditetens bratte udfald ved jeg ikke, men den triggede i hvert fald et voldsomt ve-flow som jeg måtte gennemleve hjemme hos mig selv bagefter. Jeg hader mig selv for, at jeg ikke beskyttede mit barn. Desværre er det jo sådan, at vi må og skal lægge vores instinkter til side og stole på lægerne for, at de kan gøre deres arbejde.  Det fordrer dog omvendt, at de har etikken i orden og dét manglende den pågældende læge. Han skrev en behørig undskyldning som svar på min klage, men jeg ville have  været mere tryg på fremtidige kvinders vegne hvis Skejby sygehus selv, altså ansvarlige overlæge på fødegangen, havde gjort sagen principiel.

Min datter overlevede mirakuløst sin alt for tidligere fødsel og de mange måneder i kuvøse uden mén.

This article was written by admin