57. vidnesbyrd

Jeg var blevet henvist til gynækolog, da jeg havde pletblødt en del og haft smerter under samleje. Da hun undersøgte mig, fik jeg at vide, at jeg var “alt for følsom en pige”. Hun viste mig den venstre æggestok på skærmen og derefter førte hun kameraet over til den højre. Jeg hoppede af smerte og råbte av, men hun stoppede ikke. Jeg begyndte at græde og sagde til hende, at det altså virkelig gjorde ondt, imens hun bare snakkede og viste mig den højre æggestok. “Du er altså alt for følsom” sagde hun igen.
Hun fandt en knude af et eller andet på livmodervæggen, som hun ville fjerne. Hun sagde, at det kunne hun hurtigt lige få væk og sende ind. Det føltes som om, hun bare flåede det ud af mig. Ingen “nu gør jeg sådan”, ingen bedøvelse, ingen tryghed eller trøst fra hendes side af. Hun rev det bare ud. Det gjorde så ulideligt ondt og jeg græd ekstremt meget. Da vi bagefter satte os, sagde hun “ja, du er alt for følsom, du burde nok skifte p-piller”. Jeg har ikke sat min fod hos hende siden, jeg gør det aldrig mere og jeg fraråder alle at tage ind til netop hende.
Efter denne oplevelse skal jeg virkelig holde sammen på mig selv for ikke at græde ved alle andre gynækologiske undersøgelser. Jeg fortæller det til gynækologen som det første, når jeg den dag i dag skal undersøges, for at gøre personen opmærksom på, at de skal være ekstremt forsigtige med mig.

This article was written by admin