89. vidnesbyrd

Jeg har en følsom livmoderhals og ved at jeg bløder til gynækologiske undersøgelser. Alligevel bliver lægerne ved med at undre sig over at jeg inden undersøgelsen siger “vil du ikke være ekstra forsigtig, det gør ondt på mig og jeg begynder nok at bløde”. Jeg bliver oftest mødt af et “ah mon dog det er så slemt” og så jager de det hårde metalnæb op i mig. Hvorefter jeg begynder at bløde og lægen siger “nå ja, du bløder da faktisk en del”.

Har også spurgt om de kunne undersøg mig mens jeg holdt fødderne samlet (med spredte knæ) som jeg har prøvet i udlandet (uk) og fandt meget mere behageligt. (Og i øvrigt med et spekulum af plastik der var meget rarere). Men det er blevet mødt med et blankt nej.

Græder i øvrigt ofte efter gynækologiske undersøgelser, uanset at de nok er standardundersøgelser. Det er så grænseoverskridende, lægen fortæller ikke hvad den gør, og jeg har ofte følelsen af at være forkert eller blive hånet hvis jeg beder dem være forsigtige eller fortælle om proceduren.

This article was written by admin