127. vidnesbyrd

Har haft rigtig mange positive oplevelser hos både gynækologer og læger, men for ikke så længe siden havde jeg tid hos en gynækolog, fordi jeg oplevede smerter under samleje (som jeg ellers aldrig har haft). Jeg havde brugt god tid på at forberede mig i forvejen og tænkt over alle de symptomer jeg oplevede, så jeg kunne svare på de spørgsmål jeg normalt oplever at blive stillet af sundhedspersonale. Denne gang blev jeg undersøgt af gynækologen, hvilket foregik fint og stille og roligt, men også uden nogen spørgsmål. Efterfølgende siger hun, at hun ikke kunne se noget, men om jeg havde “hørt om endometriose”. Det havde jeg ikke, så hun sagde “det kan være det, det er meget underdiagnosticeret, men det er jo ligegyldigt indtil du vil være gravid”. Jeg blev lidt forvirret over at hun ikke ville vide andet end at jeg havde lidt smerter ved samleje (ikke engang hvilken slags smerter), da hun sagde “du kan jo gå hjem og Google, og hvis nogle af symptomerne passer, så har du det nok”. …

Det førte til utallige Google søgninger, der blandt andet fortalte mig at jeg måske aldrig ville få børn (hvilket er mit største ønske) og at jeg nok måtte leve med voldsomme smerter resten af mit liv. Jeg brugte et års tid (inkl. ventetider) med lægetider, gynækologundersøgelser og bekymringer før jeg fandt frem til at der ikke er nogen som helst indikation på at jeg har endometriose. Hvis hun bare havde taget sig tid til at lytte og fortælle

This article was written by admin