142. vidnesbyrd

Jeg var 19 år og havde lige født. Skulle til et tjek på hospitalet nogle uger efter fødslen for at se status på helingen fordi jeg blev syet en hel del.
Jeg kommer ind i lokalet og får af vide at jeg bare kan tage mine bukser af lægge mig op. Udover den mandlige læge er der to meget unge studerende i lokalet og lægen fortæller at de er lægestuderende og skal observere. Jeg bliver på intet tidspunkt spurgt om det er okay med mig, at mit underliv der er hærget efter en fødsel, skal udstilles for tre mænd der skiftevis får lov at stikke fingrene ind i begge huller. Lægen mærker først og fortæller mig jeg skal knibe sammen. Herefter får han de studerende til at mærke mens de taler om mit underliv som om jeg ikke er til stede.
Det tog mig mange år før jeg turde gennemføre en gynækologisk undersøgelse igen, og jeg har flere gange forladt lægen uden at gennemføre, bl.a i forbindelse med celleprøver. Jeg går til psykolog og behandler stadig det traume jeg har og føler decideret jeg har været udsat for et overgreb af disse mænd. Jeg var yngre og kunne derfor ikke sige fra da jeg ikke fik fortalt jeg havde mulighed for at sige nej til de studerendes deltagelse.

This article was written by admin