159. vidnesbyrd

Jeg var til celleskrab første gang for 2-3 år siden hos min praktiserende læge. Jeg var nervøs, men havde formået at overbevise mig selv om, det nok skulle gå og at frygten bare var indbildning. Jeg havde i den forbindelse nogle spørgsmål om prævention, da jeg var interesseret i at høre om hormonspiral som alternativ til p-piller.
Jeg lægger mig op på briksen, og hun begynder på – noget, jeg ikke ved hvad er. Det er meget smertefuldt, og hun fortæller mig undervejs at jeg skal slappe af og at det vil være helt umuligt at lægge en spiral op hvis jeg spænder så meget op, jeg kan glemme alt om at få lavet det i fremtiden. Jeg forstår ikke hvad hun snakker om, for jeg skal jo ikke have lagt en spiral op nu, havde bare spørgsmål omkring det. Jeg finder aldrig ud af hvad hun havde gang i, men pludselig opstår der en intens smerte og så jeg gætter på at hun åbenbart har taget celleprøven?
Jeg er meget forvirret omkring hele oplevelsen, det virkede meget utrygt, uinformeret, forhastet og ikke mindst smertefuldt.

Nogle år før ovenstående episode var jeg til udredning på hospitalet vedrørende PCOS. Jeg var jomfru dengang, omkring 18 år, og selv nu kan det være smertefuldt at blive penetreret hvis ikke jeg er godt varmet op.
Det var ellers en sød und læge, der undersøgte mig, men hun rakte efter den indvendige scanner uden at informere mig om hvad der skulle ske, og jeg blev meget forskrækket. Det lykkedes hende ikke at fuldføre undersøgelsen grundet mine spændinger, og hun spurgte overrasket om jeg var jomfru hvilket jeg bekræftede, og hun konstaterede nervøst/undskyldende at det jo ikke var normalt i min alder. Hun fuldførte undersøgelsen med den udvendige scanner uden problemer. Hun var sådan set respektfuld nok omkring undersøgelsen, men kunne have ønsket mere information om hvad der skulle ske.

This article was written by admin