165. vidnesbyrd

Jeg skulle ind til mit første celleskrab som 23 årig. Da jeg kommer ind får jeg at vide, at jeg kan tage bukserne af og ligge mig op. Jeg er nervøs, spænder og har svært ved at slappe af. Sygeplejersken, der skal foretage celleskrabet, siger, at jeg skal slappe af. Hun siger det flere gange “slap nu bare af” – i et irriteret toneleje. Jo flere gange hun siger det, jo mindre afslappet bliver jeg. Pludselig stikker hun redskabet op, uden at jeg er forberedt, jeg giver et sæt og samler benene. Hun tager demonstrativt fat i mine ben og spreder dem og gør skrabet færdig, hvortil hun siger: “så slemt er det heller ikke, du har vel haft sex før”. Jeg bliver helt paf og får mig rejst, tørre glidecremen væk og får stukket et trusseindlæg i hånden. Værs’ go. Jeg var af en eller anden grund flov, da jeg gik derfra. Jeg følte mig pivet og latterlig, fordi jeg ikke kunne slappe af og “tage det som en kvinde”. Jeg havde smerter i underlivet og blødte efterfølgende. Idag har jeg frabedt mig undersøgelser ved denne sygeplejerske.

This article was written by admin