181. vidnesbyrd

Jeg er 51 år, og i forbindelse med hormonbehandling skulle jeg for nogle måneder siden have sat en spiral op. Min læge nævnte en gynækolog i nærheden, der ikke har lang ventetid. Jeg tøvede lidt, da ingen ventetid kan betyde, at kvinder har fravalgt den pågældende gynækolog, men da jeg havde en del gener ifm. overgangsalder og gerne ville i gang med behandlingen, bestilte jeg tid hos vedkommende.

Det var en særdeles ubehagelig oplevelse. Der var kun gynækologen og mig i konsultationen, ingen sygeplejerske eller andre i venteværelset. Jeg blev bedt om at tage tøjet af og lægge mig. Det gjorde sindssygt ondt, da han satte spiralen op. Jeg kneb øjnene hårdt i og knyttede næverne, så hårdt jeg kunne og sagde AV flere gange. Da jeg åbnede øjnene igen, stod han en meter eller to fra mig og smilede ulækkert og gloede mig mellem benene, i noget der føltes som lang tid. ”Nåh, det gjorde ondt hvad” sagde han og smilede, mens han stadig gloede mig mellem mine spredte ben. Så vendte han sig og gik, og jeg kunne skamfuld og rasende luske hen og tage tøj på.

Det lyder måske ikke af meget, men den måde han stod og smilede og gloede mig mellem benene på, ovenikøbet efter jeg havde sagt til ham, at det gjorde sindssygt ondt, det har fulgt mig siden. Det var så ydmygende og nedværdigende! Jeg har givet ham en stjerne på Trustpilot, og næste gang jeg er hos min læge, vil jeg bede hende om ikke at henvise til ham. Andet kan jeg ikke gøre. Bortset fra nu, hvor jeg kan dele min oplevelse med andre.

Jeg vil gerne dele yderligere en oplevelse, fra da jeg var ganske ung og lige var flyttet til København. Jeg havde fået et tilbud om screening for livmoderhalskræft, og bestilte tid hos en tilfældig gynækolog på Nørrebro. Da jeg mødte op, viste det sig, at konsultationen var i hans private hjem. Sengen stod i et minimalt lokale og stropperne til benene var af læder. Lampen, han brugte, var en almindelig skrivebordslampe. Han lugtede af alkohol, og jeg ville væk, men turde ikke sige noget. Hans kone, der virkede meget irriteret, var hans assistent. Hun hentede instrumenterne på en bakke på radiatoren i stuen. Da han undersøgte mig, fik han revet mig, så det blødte, og jeg sagde av. Konen daskede mig hårdt på skulderen og sagde ”hvis der kan komme et barn ud der, kan der også komme sådan en lille tang ind”. Jeg gik på kommunen efterfølgende og sagde, at det da ikke kunne være rigtigt, at sådan en mand kunne få lov til at praktisere. Jaeh de havde da fået en del klager, der lignede mine, meeen der var jo venteliste!!! Jeg var rystet og har aldrig glemt det.

This article was written by admin