194. Vidnesbyrd

Jeg er en 20 årige kvinde, som ikke er seksuelt aktiv. Jeg har det seneste år, haft problemer med dannelsen af cyster på æggestokke hvilket vil sige jeg har fået foretaget en del par GU og TVU.

Første gang nogensinde havde jeg været nervøs/bange men gynækologen hun var så sød, og omsorgsfuld og fortalte altid hvad hun gjorde, tog pauser, viste mig skærmen til scanning og forklarende alt hvad hun så, det var en god oplevelse for mig, og jeg gik derfra og tænkte det ikke var så slemt.
Så kommer jeg, så ind igen hos egen læge på grund af kraftig menstrasionsblødninger/uregelmæssig og hun skal fortage en GU, det gjorde voldsomt ondt og hun havde ingen respekt og det endte os med hun ikke kunne udføre den fordi jeg spændte så meget, så hun henviste mig til en privatpraktiserende gynækolog som så sammen med mig kunne ligge en fremtidig plan. Hun vil vil foretog en GU/TVU og jeg havde været så nervøs/bange efter den dårlig oplevelse at jeg nærmest var hvid i hovedet og dette gik ikke uopdaget hen, og gynækologen spørger mig hvad der er galt og der fortæller jeg hende om den dårlig oplevelse og at jeg er meget nervøs, hun var så sød og respektere at hun kaldte en assistent ind i rummet som kunne stå ved mig, hun forklarede alt, og jeg kunne nærmest ikke mærke det. Efter undersøgelse beslutter vi os få det bedste for mig er en hormonspiral, og jeg for en tid og den bliver sat op uden problemer, da det er den sammen gynækolog og jeg tænkte at den gang med min egen læge må have været et engangstilfælde.
Jeg får cirka 2 uger efter spiral opsættelse voldsomme smerter i maven, og kommer på akutafdelingen, der møder jeg en sød FV/BV som os er meget respektfulde og forklar hvad de gør og ser samt da BV kom kom FV op og holdte min hånd da sygeplejersken skulle gå. De finder en cyste der bløder ind i bughulen og jeg indlæggelses, dagen efter undersøg hun igen men finder ud af at blødning er stoppet men at jeg fortsat har fri væske i bughulen men jeg bliver udskrevet med en smerte varsel. Derfra begyndte det at gøre ondt om fredag igen og jeg tog igen kontakt til akutmodtagelsen.
Jeg kommer ind, og det er en reserve gynækolog der er læge den aften, hun virker høflig nok og jeg er en lille smule nervøs da jeg i forvejen har ret ondt, jeg spørger om sygeplejersken kan komme med og det er der desværre ikke tid til. Derfra spørger hun mig, om jeg kan være gravid og jeg siger nej jeg har aldrig været seksuelt aktiv samt har jeg en spiral,hun siger derfra til mig læg dig på briksen og så begynder hun at scanne det gjorde så ufatteligt ondt at jeg begyndte at spænde og hun siger hårdt slap af ellers gør det det mere ondt, jeg prøver at slappe af men kan slet ikke på grund af smerten, og i det hun scanner videre bliver det blot være og være. Hun vælger derfor at foretage selve GU, og starter med at mærke med fingrene, og jeg kan nærmest ikke holde smerten ud, hun siger igen hårdt slap af i dine muskler eller self gør det ondt, og på det tidspunkt er jeg sek fra at begynde og græde og kan slet ikke mere. Men derfra siger hun jeg undersøger med speklet nu, og det kan hun nærmest ikke jeg spænder så meget at det ikke kan komme ind, hun siger igen slap af selv om min krop på daværende tidspunkt ryster og jeg umuligt kan slappe af, hun formår på en måde at skubbe speklt ind, og vil derefter trykke på maven og der spænder jeg så meget at hun opgiver.
Jeg gik derfra nærmest uden svar, og en gynækolog der sagde du skal altså først komme igen hvis det gør voldsomt mere ondt, og jeg piver normalt ikke, hader hospitaler samt havde jeg prøvet alle slags smertelindringer der overhovde var få vil ikke derind hvis jeg kunne undgå det så følte min smerte blev set ned på. Nu stå jeg blot tilbage med smerte, samt at jeg aldrig nogensinde har lyst til at få foretaget en GU så utryg har hun gjort mig.

This article was written by admin