Til inspiration

 

Bliv inspireret til hvordan du kan få foretaget – eller udføre – en GU

Her på siden finder du flowcharts/guides og film, som du kan bruge og dele med andre. Har du selv en idé til hvordan vi alle kan være sammen om at skabe kulturer med samtykke GU, er du meget velkommen til at dele det med os.

 

 

 

Se 2 film om testning og samtykke-GU

 

 

Sådan tester man…

Den gynækologiske undersøgelse

 

At klage:

Hvis du vil klage over en gynækologisk oplevelse, kan du klage over en fagperson eller en afdeling. Klagen vil ikke fremgå af din journal på sundhed.dk. Personen eller afdelingen, vil blive kontaktet af klagenævnet og bedt om journal for “begivenheden”. Fra et samfunds-perspektiv kan det være gavnligt at klage, så der bliver gjort opmærksom på at det ikke oplevedes som godt nok. På et personligt plan må man gøre op med sig selv (eventuelt få hjælp til overvejelsen) hvad man ønsker at få ud af det. Får man medhold i klagen kan det opleves som støttende. Får man ikke medhold, er det ikke ensbetydende med, at man ikke havde ret til at føle sig dårligt behandlet.

Hvordan klager man?:

Du går på Borger.dk og scroller ned til emnet “Sundhed og sygdom”. Når man klikker der, kommer der i venstre side en liste muligheder. Næsten nederst står “klage over sundhedsvæsenet”. Du kan klage over noget op til 5 år efter det er fundet sted.